Helkväll till Degerforsanställda - ingenting till Askersund

Det blir kommunala julklappar även i år, för de flesta anställda i Örebro län. Men i Askersund anser inte kommunen att det finns pengar till det. På andra håll blir det inga paket utan julbord.

Man vet aldrig vad tomten kommer med, det säger Örebros kommunchef Lena Källström när vi undrar om de anställda kommer att få julklappar eller inte. Det är upp till varje enhet att bestämma vad det i så fall blir. Någonting hoppas Lena Källström att alla ska få.

I Nora och Hallsberg är allt redan klappat och klart, men ingen vill avslöja vad det blir - för det ska bli en överraskning.

I Degerfors upprepas förra årets succé - en helkväll på Valsverket med både mat och underhållning, ett kalas som kostar över 300 kronor per person.

Även i Laxå och Karlskoga är det julmat som gäller, och i Hällefors får alla som jobbar med vård och omsorg en julmiddag. Skolans personal och förskolorna får vad deras chefer bestämt att de ska ha.

I Lindesberg och Ljusnarsberg får alla varsin julklapp, och i Kumla får de anställda antingen en julklapp eller en jullunch.

I Askersund blir det ingenting, men de höll å andra sidan en kommunfest i somras...

I Lekeberg kostar den kommunala julklappen en hundralapp per anställd. Vad det blir vill inte kommunchef Tomas Andersson avslöja, men på gruppboendet på Oxelgården i Fjugesta har personalen egna önskelistor.

En konsertbiljett, Lekebergsduken eller en utlandsresa står på deras önskelistor.