Obol har lämnat uppgifter till Finansinspektionen - men inte gett några pengar till Örebro Hockey

De sponsorpengar som Örebro Hockey skulle ha fått av sin huvudsponsor, företaget Obol Investment för den här säsongen, har inte betalats ut. Det berättar Örebro Hockeys ordförande Mikael Fahlander. Det är naturligtvis inte bra, tillägger han.

Pengarna till Örebro Hockey från Huvudsponsorn Obol skulle ha satts in på klubbens konto nu i december, men de har inte kommit in än, det berättar klubbens ordförande Mikael Fahlander.

Hur mycket pengar det handlar om varken kan eller vill han säga eftersom avtalet är hemligt. Men han medger att det rör sig om en stor summa.

Däremot vill Fahlander inte döma Obol utan att personligen ha pratat med dem, vilket han inte har gjort än.

Det var för knappt två veckor sedan som radioprogrammet Kaliber avslöjade en rad oklarheter runt Investmentbolaget Obol.

Frågorna är bland annat var de finns, OM de finns och om de bedriver verksamhet i Sverige som de inte har tillstånd till.

På tisdag i nästa vecka är det meningen att represententer för Obol ska träffa Finansinspektionen för att bringa klarhet i hur verksamheten egentligen bedrivs.

Men redan idag har Obol lämnat in uppgifter till Finansinspektionen om hur Obol arbetar och med vad. Finansinspektionen meddelar att de har tagit emot uppgifterna men att de inte vill kommentera dem eftersom utredningen fortfarande pågår.

Enligt Mikael Fahlander kommer den här historien både oväntat och olägligt för Örebro Hockey, som nu en bra ekonomi. Och naturligtvis ger det ett stort hål i kassakistan om en huvudsponsor försvinner, säger Fahlander.

På tisdag ska klubben ha nästa styrelsemöte, och då ska den här frågan diskuteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".