Omsorgspersonal kan inte få sin önskan uppfylld

Det kan bli lite mer pengar till äldreomsorgen i Örebro men inte alls så mycket som personalen vill ha. Det svarar kommunstyrelsens ordförande Staffan Werme efter att personalen på Sirishofs äldreboende larmat om tuffa arbetsscheman efter nyår, som ett resultat av att det nya EU-direktivet om 11 timmars dygnsvila träder i kraft.

De borgerliga partierna pratade mycket om äldreomsorgen i valrörelsen, men Staffan Werme menar att det mer handlar om att bygga fler äldreboenden och inte om att få högre personaltäthet. Dessutom ser han att konjukturen kan vända igen 2008 så han vill inte, som han uttrycker det, dra på sig för mycket kostnader.

Pernilla Göransson som är huvudskyddsombud för kommunalfacket menar att signaler kommer från många arbetsplatser om stora konsekvenser för både boende och arbetstagare. Hon är besviken på den nya lagstiftningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".