Två års fängelse för skottdrama

Det blev två års fängelse för den örebroare som en kväll i höstas sköt skarpt i en villa i Marieberg. Örebro tingsrätt dömer mannen för grovt olaga hot, grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

Det var i början av oktober som den 45-åriga Örebroaren tog sig till Marieberg för att söka upp en kvinna som han tidigare haft ett förhållande med. Han var upprörd eftersom han fått veta att kvinnan träffat en ny man. Tidigare samma dag hade kvinnan fått flera hotfulla SMS från den nu dömda 45-åringen. Mannen krossade en en fönsterruta till villan där kvinnan, hennes dotter och en man befann sig. De blev då rädda och sprang ner i källaren, när de kom ner dit hörde de hur flera skott avlossas i huset. Då sprang de ut o gömde sig i ett dike. Kvinnan lyckades larma polisen via en mobiltelefon som hon fått med sig. När polisen sen kom upptäktes att mannen bland annat skjutit flera skott inne i huset plus att han även skjutit på de bilar som sod på garaguppfarten. Senare samma natt greps mannen i sin lägenhet i Örebro. Åklageren ville att mannen skulle dömas för mordförsök men eftersom ingen av de tre personerna som flydde från huset var i direkt närhet när mannen avlossade sina skott så gör Tingsrätten bedömningen att det inte går att styrka mordförsök. I förhör har mannen förklarat att han inte hade för avsikt att skada någon annan än sig själv, han ville bara att det skulle ske i kvinnans närhet. Han döms nu till två års fängelse för det han gjort och ska också betala ett sammanlagt skadestånd till de tre som fanns i huset på 150 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".