Nya rondellbyggen i Örebro

Flera nya rondeller ska byggas i Örebro kommun i år, och gatukontoret hoppas också att de ska kunna förbättra den rondell som redan finns vid Universitetssjukhuset.

Därmed skulle en stor propp försvinna i rusningstrafiken, det konstaterar Anders Eriksson, som är sektionschef på gatuprojekteringen vid Örebro kommun.
Nästan en miljon kostar det att få ordning på rondellen vid Universitetssjukhuset i Örebro. Långa köer bildas på eftermiddagarna och Anders Eriksson vid gatuavdelningen tror att två filer in mot rondellen från Södra Grev Rosengatan skulle vara lösningen. Kan sen skebäcksbron också öppnas för trafik, så skulle det lätta ännu mer, men när det blir av vet ingen.
Men det är inte bara i centrala Örebro som det planeras kring rondeller. Tre eller fyra stycken nya ska byggas i Marieberg, och minst en av dom ska ha två filer i själva rondellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".