2000 hushåll utan ström i länet

Närmare 2 000 hushåll i Örebro län är fortfarande på måndag morgon strömlösa efter gårdagens oväder trots att Örebro län klarade sig förhållandevis bra.

De flesta som saknar ström tillhör Fortums kunder i bland annat Laxå, Lekeberg och Degerfors. Fortum sätter nu bland annat in en helikopter i arbetet att hitta allla felen. Dessutom kommer mellan 30 och 40 montörer att arbeta med reparationsarbetet.

Enligt Fortum hoppas man att så många som möjligt ska få tillbaka strömen under dagen, men säger också att en del säkert kommer att få vänta till i morgon, tisdag.

Anledningen till att man tar till helikopter är många av de mindre vägarna är blockerade av nerblåsta träd. 

I övriga delar av landet, framförallt i söder, är fortfarande 226 000 hushåll utan ström och drygt 43 000 abonnenter saknar fast telefon.

Stormen orsakade också många inställda tåg under söndagen. Bland annat ställdes alla tåg mellan Hallsberg och Göteborg in efter att det blivit strömlöst.

Men enligt SJ:s pressjour nu på måndag morgon så har tågtrafiken från Hallsberg kommit i gång, men de säger också att det kommer att bli en hel del förseningar - eftersom det på vissa delar av sträckan bara är ett spår som är farbart. Men alla tåg som är planerade ska gå enligt SJ.

Stormen, som för övrigt har döpts till Per av norrmänen, har också fått förödande följder då minst tre personer har dött i stormens spår. Bland annat omkom en 8-årig pojke i Motala sen han fått ett fallande träd över sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".