Anlagda bränder måste stoppas i Karlskoga

I Karlskoga kämpar nu räddningstjänsten för att få ett stopp på vågen av anlagda bränder i stan. På två veckor har elva bränder anlagts och nu tror Tomas Carlsén på Bergslagens räddningstjänst att det har blivit till en trend.

Under två veckor har elva bränder anlagts i Karlskoga. Sedan i höstas är det många fler och Tomas Carlsén tror att det helt enkelt kan bero på en trend, att anlagda bränder triggar igång andra att också tända eld på saker.

Några av bränderna har varit på flyktingförläggningen och därför ska polis och brandmän dit på fredag för att informera personal och asylsökande om vilka följder en anlagd brand kan få. Sedan ska räddningstjänsten göra en satsning i resten av kommunen, men hur den kommer se ut är inte klart. Det kan till exempel bli aktuellt att brandmännen visar sig mer ute i samhället, även när de inte åker på larm.

Samtidigt uppmanar Tomas Carlsén allmänheten i Karlskoga att tipsa om föremål, till exempel containrar, som står nära husväggar och som skulle kunna vara nästa sak som någon tänder eld på. För situationen håller på att bli akut, menar han.