Nytt recept på hur tillväxten ska öka

Sverige behöver inte så många fler nya företag för att få jobb och tillväxt, istället behöver vi ta hand om dom företag som är på gång att utvecklas men inte har tillräckligt med kapital. Det visar en studie från statliga insistutet för tillväxtpolitiska studier som presenterades på onsdagen på småföretagardagarna i Örebro. Det är dags att utmana den vanliga bilden av var jobben kommer, menar Sandro Scocco som är chefsekonom och ligger bakom studien.

Både regeringen och den socialdemokratiska oppositionen har länge argumenterat för att Sverige behöver många fler nya företag för att vi långsiktigt ska få tillväxt och med det jobb och bra löner. Men enligt Sandro Scocco så finns det ingen lönsamhet i många av dom nystartade företagen, istället borde politiken satsa på att hjälpa dom som går bra men inte lyckas växa mer eftersom det är brist på riskkapital.

Men centerpartisten Sofia Larsen som är riksdagsledamot från Örebro län tycker att det är enkelspårigt att inte se hur viktiga småföretagen är.