Örebroare kräver upprättelse efter barndom på 57 institutioner

22-åriga Therese från Örebro kräver nu upprättelse. Hon tycker att sociala myndigheter och vårdinrättningar förstört hennes liv. Under sin uppväxt flyttades hon runt på 57 olika institutioner där hon tycker att hon farit mycket illa.

Riksorganisationen ”Stulen Barndom” har nu bestämt sig för att driva hennes fall och bland annat kräva skadestånd från Örebro kommun.

Så fort Therese hörde talas om organisationen ”Stulen Barndom” bestämde hon sig för att gå med. Den startades för ett år sedan av Peter Lindberg som själv vuxit upp i fosterhem och som kämpar för barn som han menar blivit bestulna på sin barndom, precis som han själv. Föreningen driver redan flera fall i Stockholm, Motala och Falkenberg, och nu har organisationen alltså bestämt sig för att försöka hjälpa Therese i Örebro. Enligt Peter Lindberg förbereder man nu en polisanmälan mot kommunen och flera av de institutioner som Therese haft kontakt med.

Therese tycker att vuxenvärlden har svikit henne, och hon vill ha kompensation - inte bara ekonomiskt.

Hon vill att ansvariga ställs till svars, att socialen ber om ursäkt och så vill hon gå klart grundskolan. Med två små barn och en bebis i magen, vill hon bygga upp en framtid i lugn och ro.