"Askersundsborna är otrygga"

Det finns för få poliser i Askersund, det menar Rune Karlsson som är vänsterpartist i kommunfullmäktige i Askersund. Han menar att askersundsborna inte känner sig trygga och har skrivit ett brev till polisstyrelsen i länet om det.

I nästa vecka slutar polischefen i Laxå och Askersund efter bara tre månaders tjänst, och han är inte den första som hoppar av. Det har fått vänsterpartisten Rune Karlsson i Askersund att reagera. Hur ser polisstyrelsen på situationen i Askersund och Laxå, och varför är det så få poliser i dom båda kommunerna, undrar han. Rune Karlsson är kritisk till hur tillgängligheten ser ut för invånarna när det gäller att kunna få tag på en polis. Kontoren i dom båda kommunerna är öppna bara ett par dagar i veckan, och om det händer nåt är det inte säkert att det faktiskt kommer en polis om man ringer, menar Rune Karlsson, som faktiskt är rädd att allmänheten till slut slutar anmäla brott eftersom det känns meningslöst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".