Närpolischef lämnar Askersund och Laxå för uppdrag i Montenegro

När närpolischef Dan Karlsson i Askersund och Laxå slutar sin tjänst nästa vecka, så gör han det för att han har fått ett annat uppdrag. Han ska bli rådgivare för regeringen i Montenegro.

Närpolischef Dan Karlsson i Askersund och Laxå har bara haft sin tjänst i tre månader, när han slutar i nästa vecka. Men han kunde inte tacka nej till att bli rådgivare för regeringen i Montenegro, där han kommer att sitta på inrikesministeriet från den 12 februari.

Att han fick tjänsten tror han själv beror på att han i fyra års tid var utredningschef för en EU-organisation som utredde organiserad brottslighet. Han var placerad i Mostar i Bosnien och Hercegovina. Den här gången bär det av till grannlandet Montenegro, som blev självständigt efter en folkomröstning i somras, och som har många problem att ta itu med om dom sk få bli medlemmar i EU säger Dan Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".