Childrens Upptäckarhuset i gamla brandstationen i Hallsberg

Childrens Upptäckarhuset i Hallsberg öppnar igen på tisdagen, efter en tids uppehåll och flytt till nya lokaler i gamla brandstation. Verksamheten som öppnar i ny organisationsform behöver ett starkare ägarförhållande säger Lennart Larsson som är kommunens representant i ledningsarbetet.  

Upptäckarhuset är en utveckling av Childrens Museum som låg i det gamla tingshuset. Childrens Museum drevs som ett projekt av Stiftelsen Bergslag men stiftelsen hade problem att driva projektet vidare ensam så stängde Childrens Museum i september förra året.
Nu öppnar verksamheten alltså igen - i en helt ny organisationsform. Det är Samhall, Stiftelsen Bergslag, Activa och Hallsbergs kommun som har gått samman i en ekonomisk förening för att driva Upptäckarhuset.
Childrens Upptäckarhuset är en verksamhet där barn mellan 3 och 12 år kan lära sig saker genom att leka, upptäcka och experimentera och inte ett museum som det tidigare namnet syftade på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".