Karlskogabo tog livet av sig i häktet

Den 47-åriga man från Karlskoga, som suttit häktad i Göteborg misstänkt för försök till grov narkotikasmuggling hittades i onsdags död i sin häktescell. Mannen hade då tagit sitt eget liv. Det var det andra dödsfallet på fyra dagar på häktet i Göteborg.

Den 47-åriga Karlskogabon greps i november på en båt norr om Helsingborg tillsammans med fyra misstänkta medbrottslingar.
Gripandet skedde av nationella insatsstyrkan och var ett samarbete mellan dem, rikskriminalen och kustbevakningen. De gripna misstänks för försök till grov narkotikasmuggling, på båten hittades ett större parti narkotika.
Gränsen för grov narkotikasmuggling går vid 12 kilo amfetamin och kan ge 10 års fängelse.
Sedan 47-åringen greps har han suttit häktad i väntan på åtal och rättegång. 
Även mannens medbrottslingar sitter på häktet i Göteborg.
Men tidigt på onsdagsmorgonen hittades alltså den 47-åriga Karlskogabon död i sin häktescell. Det var när personalen skulle väcka honom som han hittades.
Enligt uppgifter till tidningen GT så hade mannen under senare tid berättat för personalen att han inte mådde bra och var orolig för framtiden. Han hade också kvällen innan han hittades död haft ett långt samtal med en sjuksköterska på häktet, men bedömningen var att mannen inte var självmordsbenägen.
Polisen i Karlskoga fick i går en begäran från sina kollegor i Göteborg att underätta mannens anhöriga i Karlskoga, vilket också har skett.
Karlskogabon är tidigare dömd för en rad olika våldsbrott och har också avtjänat ett långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".