Petter Myhlback till skid VM

Petter Myhlback som tävlar för Örebroklubben Karlslund tar den fjärde och sista platsen i den individuella sprinttävlingen i skid-VM. -Jag har tagit ut Petter som fjärdeman tillsammans med Thobias Fredriksson, Björn Lind och Emil Jönsson, säger förbundskapten Inge Bråten, till TT.

Myhlback kom med i den svenska VM-truppen som siste man, han gick till A-final i världscupsprinten i Changchun, Kina, där han blev sexa och sist. Det var det som öppnade VM-dörren. Kampen om den fjärde platsen stod mellan honom och Mats Larssson. Banan i Changchun innehöll mycket stakåkning och det gör även VM-banan, som delvis går inomhus i Sapporo Dome, som bland annat användes under fotbolls-VM 2002. Sprintesset Peter Larsson bär på en infektion, han avbröt tävlingen i Kina och var inte aktuell för start i den individuella VM-sprinten på torsdag. Sprintstafetten avgörs dagen efter och där får bara ett tvåmannalag från varje nation ställa upp. Där står kampen mellan Björn Lind, Thobias Fredriksson, Emil Jönsson och Peter Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista