Anna Lindberg trea i Eriksdalsbadet

Anna Lindberg kunde inte försvara EM-titeln på tremeterssvikten från i fjol i Eriksdalsbadet, Stockholm, men besvikelsen var inte särskilt stor. -Man vill ju alltid vinna, men jag är nöjd med bronset. Dom bästa i Europa var ju här och jag har inte toppat formen. -Dessutom vaknade jag i morse med halsont och en förkylning, hade det inte varit tävling så hade jag inte ens tränat i dag, säger Anna Lindberg.

Tre hoppare var kvar inför det sista och avgörande hoppet; italienskan Tania Cragnotto, Nóra Barta, Ungern, och Lindberg. Svenskan satsade allt och gjorde för första gången 3,5 volt framåt i pik i tävling. Den gick sådär och Lindberg fick poängen 58,90. Det var för lite för att kunna rubba vinnaren Cragnotto och tvåan Barta, som hade 18 respektive 15 poäng mer. -Det känns som jag kunde förbättra varje hopp som jag gjorde i dag. Inget blev riktigt perfekt, men jag har mycket i mig och det känns bra inför VM om en dryg månad. Då ska jag vara toppad och uppladdningen börjar redan kommande vecka med hård träning, rapporterar TT. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista