John Bauer satsar på fotboll i Örebro

De gymnasieelever i Örebro län som vill välja en utbildning med fotbollsinriktning får nu ytterligare en skola att välja på. Det är friskolan John Bauer i Örebro som till hösten satsar på ett hälso- och idrottsprogram, berättar rektor Marcus Andersson.

John Bauer-gymnasiet som öppnade i Örebro hösten 2002 är främst känt för sin IT-utbildning, men nu vill skolan alltså bredda utbudet och satsa på hälsa och idrott. Fotboll och hälsa kommer att finnas på schemat varje förmiddag, fem pass i veckan, och det yttersta målet för de som väljer att inrikta sig på fotboll är en proffskarriär.

Det nya programmet kan innebära en chans för de elever som inte kommer in på de kommunala gymnasieskolornas idrottsinriktade utbildingar på Virginska skolan och Rudbecksskolan i Örebro. Men även om rektorerna på de båda skolorna tror att de kan tappa ett fåtal elever till John Bauer så ser de inte det nya programmet som ett särskilt stort hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista