Begränsad tillgång till Kulturarenan

I Vivalla i Örebro vill fler ha tillgång till Kulturarenan. Danskompaniet Rendez vous använder arenan och det begränsar möjligheterna för andra.

Anledningen är det speciella golv som är ditlagt för gruppen, ett golv som kräver många timmar för att ta bort och lägga dit igen. Håkan Cederquist är musikläkrare för högstadiet på Vivallaskolan och hade hoppats på mer tid i Kulturarenan.
För att kunna använda kulturarenan mer flexibelt måste man ta bort golvet. Bechet Barsom, kristdemokratisk ordförande i Kultur- och medborgarnämnden vill ge fritidsgården extra pengar för att en person ska kunna jobba med det tidskrävande arbetet att ta bort golvet då och då för andra aktivieteter. Musikläraren Håkan Cederquist skulle också vilja ha mer samarbete mellan skolan och Danskompaniet. Bechet Barsom kristdemokraterna menar att det kan finnas anledning att återkomma till den diskussionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista