Därför ska översiktsplanen göras om i Örebro

Framtidens Örebro, så kallas projektet som precis har börjat med att se över Örebro kommuns översiksplan. Den plan som gäller just nu blev klar 2002, och Anita Iversen som är ansvarig för projekt Framtidens Örebro förklarar varför de redan nu måste göra en revidering av den.

Det har hänt en hel del. Örebro växer och vi har till exempel inte speciellt mycket mark kvar för att etablera nya verksamheter, säger Anita Iversen.

Därför måste detaljplaner tas fram, så att det går att bygga mer. Dessutom har en hel del gjorts sedan förra planen togs fram. Till exempel en grönstrukturplan, en vattenplan och Örebro Miljömål, som nu ska jobbas in i översiktsplanen.

Nästa år ska medborgarna få säga sitt om den nya översiktsplanen och först år 2009 ska den klubbas av kommunfullmäktige.

Som enskild invånare kan det vara en bra idé att titta på översiktsplanen innan man köper hus, så att man vet hur det är tänkt att området ska utvecklas i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista