Oppositionen i Kumla kritiska till Rysslandsresa

Flera oppositionspolitiker i Kumla är kritiska mot att två socialdemokrater rest till Ryssland på kommunens bekostnad. Det säger centerpartiets oppositionsråd Torbjörn Ahlin i Kumla.

På onsdagen hörde vi socialdemokratiska kommunalrådet Dan Åke Moberg från Kumla berätta att han och Annika Ericsson befann sig i en liten stad i Ryssland för att överlämna insamlat matrial till äldre och barn.

Löntagarorganisationen LO står bakom hela projektet, men Kumla kommun har stått för resekostnaderna för de båda socialdemokraterna. Men det här var något som inte förankrats hos övriga politiker i kommunen och som de inte hört talas om. Förutom centerna Torbjörn Ahlin, har även moderaternas Maria Haglund ställt sig frågande till att kommunen ska betala för resan till Ryssland.

Enligt både Torbjörn Ahlin, Centern, och Maria Haglund Moderaterna, kommer de nu troligen att driva den här saken vidare för att ställa socialdemokraterna till svars.

Enligt Dan-Åke Moberg är han och Annika Erikcsson i Ryssland på innofficiellt uppdrag i humanitärt syfte, men enligt kommunallagen är det inte tillåtet för en kommun att använda kommunala pengar till bistånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista