Kontroversiell föreläsare på universitetet

USA:s president Bush, evolutionslärans Charles Darwin och kristendomens Adam & Eva, var tre av de ämnen som Sheikh Khalid  Yasin drog ner skrattsalvor med vid sin föreläsning på Örebro Universitet på tisdagskvällen.

Den förväntat kontroversiella amerikanska föreläsaren, som vållat rubriker på andra håll, hade bjudits in av Islamiska Kulturcentret i Örebro.
Amerikanen Sheikh Khalid Yasin, var klädd i snygg beigebrun kostym, slips och traditionell muslimsk huvudbonad när han äntrade den så gott som fullsatta hörsalen på Örebro Universitet i går kväll. I publiken satt många muslimska ungdomar, en del traditionellt klädda.
Yasin som konverterat till islam i vuxen ålder undanbad sig att bli inspelad under föreläsningen eller intervjuad på band efteråt, mycket rädd för det han kallade feltolkningar och ville helst ha ett signerat kontrakt för att garantera medias korrekta citat så att han i efterhand kunde stämma den journalist som eventuellt gjort något fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista