Kaos på målarnas a-kassa

Svenska Målareförbundet har problem med sina räkningar från a-kassan. Medlemmarna fick sina räkningar bara någon dag innan de skulle vara betalda, dessutom fick vissa personer en räkning trots att de inte skulle ha någon.

Det här har retat upp många och a-kassan blev helt nedringd både under tisdagen och onsdagen, det berättar Janeth Norberg som är a-kassans föreståndare på Svenska Målareförbundet.

Det som Svenska Målareförbundets a-kassa har problem med är att sortera ut dem som inte ka ha den extra räkningen för den förhöjda finansieringsavgiften, som regeringen beslutat om.
Nu har medlemmar som varit helt arbetslösa och som inte ska betala, i alla fall fått en räkning, och många andra har fått sin räkning bara någon dag innan den ska betalas.
Växeln brakade ihop under tisdagen när arga medlemmar ringde för att skälla, däribland många målare från Örebro län.

Ingen ska dock behöva drabbas ekonomiskt, den som råkar betala en räkning trots att man inte behöver kommer att få sina pengar tillbaka. Den som skickar iväg sina räkningar med posten och redan har gjort det, innan a-kasseräkningen kom, behöver inte gå till banken och betala 50 kronor för att betala in räkningen, säger Janeth Norberg.
- Det enda som händer är att de får en påminnelse, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista