Muslim föreläste om månggifte på Örebro Universitet

Den amerikanska sunnimuslimen Sheikh Khalid Yasin som förespråkar Sharialagar och månggifte, föreläste på Örebro Universitet på tisdagen. Hans föreläsningar har väckt reaktioner i hela världen. Men tisdagens arrangör, Jamal Lamhamdi, ordförande vid Islamiska Kulturcentret i Örebro, var nöjd.:

Oavsett vilken tro en människa har, ska vi visa varandra respekt eftersom religionen är viktig för var och en. Det var enligt Jamal Lamhamdi det viktigaste budskapet som Sheik Khalid Yasin hade att förmedla. Men det fanns också mer vässade åsikter: Yasins kritik mot USA och president George Bush, men att det skulle vara att uppvigla svenska muslimer kan Lamhamdi inte förstå.

Det fanns också andra åsikter som den amerikanska muslimen Yasin förde fram. Som nyttan av månggifte, eftersom det enligt Yasin finns fler kvinnor än män i världen. Såvitt Jamal Lamhamdi vet, finns ingen manlig muslim i Örebro som lever så, men själv  är han inte främmande för det, om han hade haft råd. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista