"Dåligt stöd från Avesta Polarit"

Trots ett stort engagemang från bland annat näringsminister Björn Rosengren så kunde inte industrimannen Carl Bennet komma överens med Avesta Polarit om en affär kring det nerläggningshotade stålverket i Degerfors. Det tänkta företatget skulle bygga på tillverkning av verktygsstål.
Carl Bennet säger att Avesta Polarit inte gett tillräckligt stöd för att han skulle kunna ta över stålverket. -För att starta ny verksamhet behövs en ekonomisk bas till en början, i form av annan produktion, tills man byggt upp den nya verksamheten, säger Carl Bennet. Det stödet Avesta Polarit inte villigt att ge. Metallfackets ordförande Bjarne Rasmusen är besviken på företaget, en känsla som han delar med Carl Bennet. -Jag förstår att facket är besvikna, det är jag också. Jag har gjort stora ansträngningar, och när jag inte nått fram blir jag besviken, säger Carl Bennet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".