Teknikelever vill kunna påverka sin utbildning

För att eleverna som går på Teknikcollege i Örebro län ska kunna påverka utvecklingen av sina utbildingar har ett elevnätverk bildtats. I styrgruppen för Teknikcollege sitter idag enbart skolledare och företagare, men tanken är att representanter från elevnätverket ska kunna vara med och påverka styrgruppens beslut.

Det var i höstas som Teknikcollege startade som ett samarbete mellan några av de tekniska gymnasieutbildningar i länet och mellan skolor och företag.

Frida Öijerholm som är ungdomsinformatör för Teknikcollege och initiativtagare till elevnätverket tror att skolorna kommer att kunna förbättra sina utbildningar och undvika misstag i framtiden genom att lyssna på elever.
På det senaste mötet diskuterade eleverna bland annat hur samarbetet mellan skolorna ska förbättras och om möjligheterna till studentutbyten mellan skolorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista