Hotad pizzeriaägare utsatt för inbrott

En pizzeriaägare i Karlskoga, som tidigare hotats för att han säljer sina pizzor för billigt, har fått inbrott i sitt hem. Han tror att inbrottet har med de tidigare hoten att göra.

Som Sveriges Radio Örebro berättat tidigare så tycks det finnas en slags pizzamaffia i Karlskoga, som vill hålla priserna uppe och kontrollera öppettiderna. Flera pizzeriaägare har berättat om en grupp som åker runt bland restaurangägarna och delar ut dödshot och hot om vandalisering om man inte följer deras regler.
Så när pizzeriaägare Fikret Kanat fick inbrott i sin lägenhet så kopplar han det till de hot som han tidigare fått. Men han tänker inte låta sig skrämmas, utan funderar nu på att sänka priset på sina pizzor ytterligare, om han får fler hot. 
Polisen ser ingen direkt koppling till den pizzamaffia som ska härja i Karlskoga. De utreder inbrottet hos Fikret Kanat som ett vanligt inbrott. Teppo Mullfors på Karlskogapolisen säger att det är svårt att bevisa hoten som ska ha delats ut till pizzeriaägare, och de har inte gripit någon misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista