SÄPO utreder flyktingspionage i Örebro län

Flera länder har spioner i Örebro län, som spionerar på sina landsmän som är här som flyktingar. SÄPO gör just nu en satsning på regional nivå och utökar antalet anställda, det berättar Lars Lind som är chef för region Nedre Mellan, där Örebro är huvudort. Det är inte ovanligt med flyktigspionage, säger han.

Det finns inga direkta terroristhot mot Sverige, men ändå poängterar Lars Lind att risken ändå ökar i takt med att vi sänder ut mer personal på internationella uppdrag, som till exempel inom FN. Han säger också att även om det inte finns några direkta hot så finns det personer med direkta kopplingar till terroristgrupper i vårt närområde i Örebro län.

Lars Lind som är en av de högre cheferna inom Säkerhetspolisen i Sverige säger också att allmänheten kan känna sig säkra, för inom SÄPO rekryteras bara de allra bästa poliserna.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista