Fler jobb väntar inom städbranschen

Flera städföretag i Örebro län förbereder sig nu för de jobb som väntas komma i sommar, när de hushållsnära tjänsterna blir billigare för kunderna när staten börjar subventionera dem. Fredrik Ödjemark på TS städ i Örebro kommer att behöva nyanställa.

Hushållsnära tjänster kan vara allt mellan städning i hemmet till barnpassning och matlagning, och den första juli väntas priserna halveras.

Regeringen hoppas att de nya subventioneringarna ska leda till att allt fler kommer välja att köpa hushållsnära tjänster vitt istället för svart, och att det i sin tur ska leda till fler arbetstillfällen.

Men de nya subventioneringarna har också fått mycket kritik i den så kallade pigdebatten. Kritiken handlar om att subventioneringarna framförallt kommer att utnyttjas av höginkomsttagare som redan har råd att köpa hushållsnära tjänster. Fackförbundet kommunal är en av kritikerna. De tycker istället att man ska satsa pengarna på människor över 80 år som behöver hjälp i hemmet.

Trots mycket kritik tror Fredrik Ödjemark på TS Städ i Örebro att efterfrågan på hushållsnära tjänster kommer att öka. Han har redan nu märkt en ökad efterfrågan.