Politiker tillbakavisar påstående om jäv

Moderatpolitikern Sara Dicksen i Örebro, som anklagats för att vara i en jävsituation när det gäller besluten om skolnedläggningar, tillbakavisar den kritiken och menar att hon inte alls är jävig.

Barn och utbildningsnämndens ordförande, kristdemokraten Lennart Bondesson, anser däremot att hon är det. Han tycker inte att Sara Dicksen ska delta i besluten.

Själv har hon svårt att förstå varför.

Anledningen till att Sara Dicksen skulle anses vara jävig är att hon bor i ett område med närhet till bland annat Karlslundsskolan, som i framtiden skulle vara ett alternativ för Saras egna barn att gå i. Enligt det huvudförslag som politikerna först drev, så skulle just den skolan vara en av dem som lades ned.

Nu anser bland annat Lennart Bondesson som är kristdemokratisk ordförande i Barn och utbildningsnämnden att Sara Dicksen i stället driver på att Oxhagens skola ska läggas ned i stället, och att Karslundsskolan ska vara kvar.

Men Sara Dicksen menar att det inte är hennes personliga åsikt hon följer, utan Moderaternas.

Att hon personligen skulle vurma mer för Karlslundsskolan på grund av att hennes barn skulle komma att gå där tillbakavisar Sara Dicksen också.