Två döda vid brand i Hallsberg

Två personer har avlidit efter en brand i ett flerfamiljshus i Hallsberg. Det är en tvåårig flicka och hennes pappa som avlidit av branden som bröt ut tidigt på lördagsmorgonen.
I huset finns 12 lägenheter.

Larmet om branden kom halv fyra på lördagsmorgonen och det ska ha brunnit rejält när Nerikes brandkår kom till platsen. Branden började troligen i köket i den lägenhet där flickan och mannen befann sig. Varför det började brinna är oklart.

När räddningspersonal kom till platsen gjorde de upplivningsförsök, men varken flickans eller pappans liv gick att rädda.

Flera familjer evakuerades från huset men ingen annan skadades i branden.

Lägenheten där branden började är totalförstörd medan de andra lägenheterna har skador av rök eller vatten.

Robert Topalian som driver resturang i Hallsberg kom på lördagsförmiddagen till brandplatsen, med smörgåsar och varmt kaffe för att visa omtanke med de som fått sina hem förstörda av eldsvådan.

- Många av de som bor i huset är kompisar till mig. Många brandmän också
- Det finns inte ord som beskriver en så’n här känsla. Jag själv kommer från Libanon och har jobbat som brandman där. Jag vet följden, psykiskt. Speciellt när vi vet att det finns några som har avlidit. Det känns för djävligt.

Med anledning av det inträffade så har kommunen öppnat sin krisgrupp, den så kallade POSOM-gruppen, och församlingshemmet har öppnat för de drabbade.
Socialchef Jan-Åke Ahlin som leder arbetet säger att gruppen kommer att ta kontakt med alla som bor i huset för att se vilken hjälp de behöver.
POSOM-gruppen nås på telefonnummer 0582-15697 (efter 18.00 lördag på 0582/101 57).