Både nöjd och missnöjd förälder

Förskolebarnen som tvångsflyttades från Kristinaskolan i Örebro för ett år sedan, när skolan skulle byggas om, riskerar nu att splittras. Det säger Emma Engdahl, som har sin dotter Liv på den nya avdelning som hon flyttades till. Efter föräldramötet på måndagskvällen är Emma både nöjd och missnöjd...

Förskolebarnen på Kristinaskolan i Örebro tvingades flytta för ett år sedan. Lokalerna skulle göras om till en stor-förskola med fem avdelningar. Under året har lokalerna stått tomma och ingenting har gjorts. Nu har politikerna beslutat att det inte blir någon ombyggnad - det skulle kosta för mycket pengar. Då ville politikerna flytta tillbaka barnen ändå, men föräldrarna protesterade.

Vid ett föräldramöte på måndagskvällen berättade politikerna att de som vill ha sina barn kvar på den nya avdelning där de gått det senaste året, ska få ha det. Andra ska få flytta till en annan förskola. Och det är det som är problemet. För de familjer som också har yngre barn, kan inte garanteras att även de yngre barnen får en plats på Tomtebo, där storasyskonet nu varit i ett års tid. Emma Engdahl tror därför att många kommer att flytta sina barn, så att syskonen kan gå på samma förskola.

Nu ska ett föräldraråd startas, någonting som Emma Engdahl tycker är en positiv sak med hela flyttsnurren.