Konkurshotad hotellägare backar

Ägaren till det hotell i Örebro som begärs i konkurs av LO-TCO Rättsskydd säger nu att om det visar sig att facket har rätt så kommer hotellet att betala skulderna till de två tidigare anställda. De anställda fick inte ut full lön när de slutade efter att ägaren anklagat dem för stöld ur hotellets kassaskåp.

Stölden polisanmälden men polisutredningen lades ner. Trots flera betalningsuppmaningar så har skulderna inte betalts.
Men när det nu har gått så långt som till en begäran om konkurs så säger alltså hotellägaren att om det visar sig att facket har rätt så kommer skulderna att betalas.
- I sammanhanget rör det sig om lite pengar, säger han.

Sammanlagt är det drygt 25 000 kronor som facket begärt för att de två tidigare anställda inte fick ut full lön när de slutade  på hotellet. 
Nu säger ägaren att hotellet inte velat betala skulden av princip. Men när det nu har gått så långt som till en begäran om konkurs så säger han om det visar sig att facket har rätt så kommer skulderna att betalas.
Formellt sett är det mannens sambo som äger hotellet, men mannen äger samtliga aktier i bolaget. Han säger därför att han inte säkert kan säga att skulderna kommer betalas. Men hotellet ska inte gå i konkurs, säger han, därför antar att skulderna kommer att betalas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".