Våldtäktsförsök i centrala Örebro

En 19-årig kvinna utsattes för våldtäktsförsök i centrala Örebro natten till måndag. Kvinnan gick längs Engelbrektsgatan när en man i 50-års åldern drog in henne i parken vid länsmuséet. Där slog han ner henne och försökte våldta henne. Våldtäktsförsöket avbröts dock när en person som kom gående närmade sig.

Troligen blev mannen skrämd och flydde.
Kvinnan fördes till USÖ för undersökning. Polisen har spärrat av området i parken och ska göra en teknisk undersökning under måndagen.

Så sent som i lördags våldtogs en 20-årig kvinna i Örebro. Den misstänkta våldtäktsmannen i det fallet sitter anhållen hos polisen.

Antalet våldtäkter och våldtäktsförsök i Örebro län har kraftgt ökat i år jämfört med förra året, det har vi berättat tidigare. Bara under årets första fyra månader nästan fördubblades antalet anmälningar. Men antalet uppklarade brott är fortfarande mycket få. 
Polisen håller nu på att gå igenom vad den stora ökningen kan bero på och om det finns något samband mellan olika anmälningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".