Konkurshotat hotell vägrar flytta - trots att de själva sagt upp kontraktet

Det bolag som driver Hotell Skomakaren i Örebro hotas inte bara av konkurs för att de inte betalt ut full lön till flera anställda, som vi berättat om tidigare, nu vägrar de dessutom att flytta från sina lokaler som de själva sagt upp.

När kontraktet sades upp så erbjöds en annan hotellägare lokalerna, den hotellägaren står nu utan lokaler och har tvingats varsla sin personal.

Anders Hagström driver Hotell Grenadjären. För ett år sedan blev han erbjuden av Ragnarssons fastigheter att flytta sin hotell- och vandrarhemsverksamhet till Hotell Skomakaren i centrala Örebro.
Erbjudandet kom efter att bolaget Entré Hotell i Sverige sagt upp hyreskontraktet på Hotell Skomakaren och att lokalerna då skulle bli lediga. Anders Hagström nappade på erbjudandet. Fastigheterna i Grenadjären såldes och allt tycktes klart för inflytt i augusti i år.

Två veckor innan Entré Hotell skulle flytta ut från Hotell Skomakaren åkte fastighetsbolaget dit för att besiktiga lokalerna. Väl där fick fastighetsbolaget höra att Entré Hotell inte tänkte flytta. De hävdade att uppsägningen inte var giltig.
Jan-Olov Ragnarsson, vd på fastighetsbolaget vill inte säga varför Entré Hotell hävdar att uppsägningen inte var giltig men enligt Anders Hagström så har det att göra med att hotellägaren som skrev under uppsägningen av hyreskontraktet, inte var firmatecknare vid tillfället.

Enligt Jan-Olov Ragnarsson har, trots 35 år i branschen, aldrig varit med om nåt liknande. Nu har han vänt sig till kronofogden för att försöka vräka Entré Hotell från Hotell Skomakaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".