Ungdomsmottagning kritiserar demonstration mot abort

Personalen på ungdomsmottagningen Knuffen i Örebro oroas över de signaler som når unga tjejer när debatten om fri abort eller ej nu hårdnat.

Igår hölls ju en manisfestation på Våghustorget i Örebro där detaljerade bilder på aborterade foster skulle väcka debatt. En manifestation som Eva Fransén, barnmorska på Knuffen inte gillar.

På Knuffen har man en positiv bild av ungdomars inställning till abort och sexualitet i allmänhet. De får många besök från ungdomar och antalet besök har ökat med 1000 personer de senaste åren. Timmi Lejen, sjukskötare på Knuffen menar att de ungdomar som kommer till Knuffen oftast är väldigt upplysta och ansvarstagande, och om det är fråga om oplanerade graviditeter så är det ingenting som någon tar lätt på.

På Knuffen är man mer orolig över de ungdomar som inte vågar komma till ungdomsmottagningen pga dåligt självförtroende eller okunskap. Och de tror även att det är just dessa ungdomar som påverkas mest negativt av liknande manifestationer som den som hölls på stan igår.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".