ÖSK-anfallare på väg att bli spelklar

Anfallaren Yunus Ismail är ett steg närmare spel i allsvenska ÖSK. Yunus Ismail har inte fått spela eftersom han saknar uppehållstillstånd i Sverige. Det beror på att Migrationsverket inte tycker att det är klart varifrån han kommer.

Själv hävdar han att han är från Somalia och nu har han fått stöd från både Kenyas och Tanzanias ambassader i Sverige i att han inte kommer från något av de länderna.

Rose-Marie Frebran som är ledamot i ÖSK Fotbolls styrelse hoppas nu att Migrationsverket inom några veckor kommer att ge Yunus Ismail uppehållstillstånd och att han därmed blir spelklar för ÖSK.

Ismail har tränat med ÖSK och spelat b-lagsmatcher sedan övergången från Västeråslaget Franke i augusti förra året.

( men nu kan väntan snart vara över. Rosemarie Frebran på ÖSK förklarar...

...När Yunus Ismail skulle kunna vara spelklar vågar inte Rosemarie Frebran spekulera i men tror att ett beslut kan komma inom ett par veckor.

Det ser ut som att Örebro SK kommer få ett halvt nyförvärv till fortsättningen av allsvenskan. Yunus Ismail, som ÖSK värvade i augusti förra året, kommer inom kort få ett uppehållstillstånd. Rose-Marie Frebran, ledamot i ÖSK fotboll, förklarar...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".