Badhusen sköter inte kemikalier rätt

Det finns en hel del brister i hur badhusen i länet sköter sina kemikalier. Efter klorgasutsläppet på Gustavsviksbadet i Örebro förra sommaren då 20 personer fick uppsöka sjukhus har Arbetsmiljöverket kontrollerat länets badhus.

Arbetsmiljöverket har nyligen gjort en genomgång av länets badhus, bland annat Eyrabadet och Gustavsvik i Örebro, Strandbadet i Karlskoga och Djupadalsbadet i Kumla.

Anledningen till genomgången var olyckan på badhuset Gustavsvik då både personal och besökare drabbades av ett klorgasutsläpp som orsakades av att två omärkta dunkar med farligt ämne förväxlades.

Och det är just detta med hur badhusen hansterar sin kemikalier som Arbetsmiljöverket reagerat på. Maria Lundvall, inspektör på Arbetsmiljöverket, tycker att badhusen i länet har en god kännedom om riskerna, men att de kan bli bättre på att märka upp kemikalierna och ge skriftliga instruktioner om hur de ska användas. Detta är extra viktigt när det kommer in vikarier som inte känner till alla rutiner, menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".