Minst 30 brandmän säger upp sig - i protest mot chefen och kommunen

Minst 30 deltidsbrandmän i Lindesbergs kommun kommer att säga upp sig på tisdag. Anledningen är att de är mycket missnöjda med sin chef, räddningsledare Zamo Kristensson. Kritiken riktas också mot Lindesbergs kommun som de inte tycker har lyssnat på kritiken som funnits i flera år.

Missnöjet mot räddningschefen Zamo Kristensson har funnits i flera år och har nu alltså nått så långt att deltidsbrandmännen kommer att säga upp sig på tisdag kväll.
Kritiken består bland annat i att Zamo Kristensson tagit flera timmar på sig att komma ut till en brand, trots att han haft jour. Han har också stora brister i sitt sätt att hantera personalen. Han tar inte sitt ansvar, lyssnar inte och gör ingenting för att vårda om sin personal, menar brandmannen Peter Larsson.
Brandmännen i Lindesberg tillhör tre olika fack, Kommunal, BRF och SKTF, och i den här frågan står de enade.
Peter Larsson är också mycket frustrerad över kommunens agerande i frågan som han anser nonchalerat frågan i flera år.
Den kritiserade räddningschefen i Lindesberg, Zamo Kristensson, vill inte kommentera den kritik som brandmännen riktar mot honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".