Besvärlig situation för Lindesbergs kommun

Om de 30 deltidsbrandmän i Lindesberg som nu hotar att säga upp sig kommer att göra allvar av sitt hot så står kommunen inför en mycket besvärlig situation. Uppsägningarna kan bland annat leda till senare uttryckningar vid exempelvis bränder. Det säger Gunnar Bergström försvarsdirektör på Länsstyrelsen i Örebro län.

Det är på tisdag kväll som brandmännen ska säga upp sig i protest mot sin chef Zamo Kristensson. Brandmännen är kritiska mot Kristensson på en rad punkter och även mot Lindesbergs kommun som brandmännen inte tycker har lyssnat på kritiken.
Gunnar Bergström säger att om de säger upp sig så måste Lindesbergs kommun snabbt kunna redovia hur de ska klara beredskapen.
Han säger också att det kommer bli mycket svårt att hitta 30 nya deltidsbrandmän. Alla rekryteringar till deltidsbrandkåren är svåra, säger försvarsdirektör Gunnar Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista