Ökad säkerhet vid Augustibuller

Många av landets campingplatser slarvar med brandsäkerheten, därför har arrangören till årets Augustibuller i Lindesberg, tillsammans med Räddningstjänsten, inlett ett samarbete inför årets festival för att öka säkerheten på campingen, enligt Millan Hammarström, som är säkerhetsansvarig på festivalen.

I år har man alltså inlett ett samarbete med Räddningstjänsten där man systematiskt ska arbeta med brandsäkerhet. En brandingenjör har hjälpt arrangörerna att förbereda festivalen ur säkerhetssynpunkt. Två gånger om dagen kommer brandskyddskontrollanter att göra kontroller på campingen och festivalområdet. Deras arbete kommer till exempel bestå i att kontrollera avstånden mellan tälten, att ingen använt brandsläckaren, att utrymningsvägarna är fria, att ingen lagar mat på otillåtna platser och självklart försöka förhindra om nån får för sig att elda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".