Reservplan finns för räddningstjänsten i Lindesberg

Efter att över hälften av deltidsbrandmännen sagt upp sig i Lindesbergs kommun, finns nu en reservplan för räddningstjänsten. Den går ut på att, bland annat koncentrera utryckningarna från Lindesberg och att öka samarbetet med andra räddningskårer och andra kommuner.

Planen diskuterades på ett möte på onsdagseftermiddagen där både komunledningen och den kritiserade brandchefen Zamo Kristensson var med.

Reservplanen har också presenterats för Länstyrelsen som hade en del synpunkter på den. Men än så länge har inga beslut tagits om det är den här planen som ska följas.

Två separata utredningar ska också genomföras på räddningkåren i Lindesberg. Dels ska räddningschefen på Nerikes Brankår P-O Staberyd göra en, om hur själva räddningstjänsten ska fungera. Dels ska psykologen Rasmus Ståhl från Nora utreda samarbetssvårigheterna.

Båda utredningarna startar efter semestern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".