Örebroare skar polis i Gävle

Den 31-årige man som skurit en polis i halsen med ett vasst föremål häktades på fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Mannen vill inte ha någon advokat och den utsedde försvarsadvokaten har suttit inaktiv vid förhandlingen.

Händelsen ägde rum i samband med en handräckning vid Migrationsverkets förvar i Gävle i tisdags. Två poliser skulle transportera den 31-årige mannen från förvaret till en väntande transport. Han skulle sedan avvisas ur landet. 31-åringen gav sig på en av dem, en kvinna, som han ska ha rispat i halsen med en glasbit. Han greps omedelbart. Polisen fick inte livshotande skador, men åklagaren yrkade ändå att brottet skulle rubriceras som försök till mord. Enligt uppgifter från Gefle Dagblads nätupplaga har 31-åringen varit misstänkt för en rad våldsbrott i Örebro. Polisen kontaktade Migrationsverket före ingripandet för att bedöma hotbilden från 31-åringen, men fick där inget svar som tydde på att det skulle krävas en större insats. -Det är misshandel, olaga hot, ofredande och rån. Av samlingen brottsmisstankar att döma, så verkar det vara en våldsbenägen person, säger kommissarie Bo Mårtensson på Örebropolisen till Gefle Dagblad. Åtal ska vara väkt den 27 juli. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".