Dubbeldäckad buss - en trafikfara

Den röda dubbeldäckade Londonbuss som kör mellan centrala Örebro och Mariebergs Köpcentrum är en trafikfara för passagerarna, det anser Edina Isakovic som är huvudskyddsombud på Busslink. På- och avstigning sker på fel sida, det vill säga rakt ut i gatan eftersom bussen är gjord för vänstertrafik. 

Edina Isakovic som kör vanlig stadsbuss i Örebro ser allvarligt på situationen och anser att passagerarna utsätts för allvarlig fara.

Inför stadsbussarnas avgång blir det hård trafik på Järntorget i Örebro. Cyklister, taxibilar och semesterfirare gör att det stundtals blir tjockt med trafik. Mitt i detta släpper den röda Londonbussen av och på passagerare. Eftersom dubbeldäckaren är byggd för England och vänstertrafik och därför är högerstyrd, betyder det att bussdörren är vänd ut mot den hårda trafiken.

Det är ingen lyckad situation tycker trafikledaren på Länstrafiken Gizmo Holmström. Han är rädd för att någon kommer att råka ut för en olycka.

En väntande bussresenär på Järntorget i Örebro vittnar om att folk kommer springande i sista stund för att hinna med bussen, vilket också blir en riskfaktor. Drottninggatan och Storgatan är riskfylld som den är, menar Edina Isakovic och Londonbussen förvärrar situationen, menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".