Nya skogsägare få lära sig sköta skogen

Nu ska nyblivna skogsägare få lära sig hur de ska sköta sin skog. Det är företaget Stora Enso som oroar sig över att resurser går förlorade när folk inte vet hur dom ska ta hand om skogen. Därför ordnar de med en informationskampanj. Marina Nilssdotter Vedin besökte kampanjen i Nora. Hon har ärvt sin skog.

Skogsägaren idag ser inte likadan ut som de gjorde förr, menar Lennart Lokind som är virkesköpare för Stora Enso i bland annat Nora och Lindesbergs kommuner. De lever inte längre lika nära skogen och vet inte alltid hur de ska sköta den på bästa sätt.

Örebro läns stora skogsbolag importerar också virke från till exempel Ryssland och baltikum, vilket kan bli dyra affärer eftersom framförallt Ryssland höjer exporttullarna.

Lennart Lokind menar att det är viktigt att informera skogsägrarna om hur man ska sköta skogen så att det finns bra virke i skogarna i Sverige framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".