Fönsterkrossning för nära en miljon i Örebro

Flera gånger den senaste tiden har vi rapporterat om krossade fönsterrutor och skadegörelse på skolor i Örebro. Hittills i år har kommunens fastighetsnämnd räknat in glaskross för över 800 000 kronor, och det pekar mot ett dyrare år än vanligt. Moderaten Hannah Ljung är ordförande för fastighetsnämnden. Hon söker en förklaring.

Hannah Ljung tror att det mest är uttråkade tonåringar som står för skadegörelsen. Extra uttråkade verkar de som bor runt Vivallaskolan och Mikaelsskolan varit under försommaren. Det är de skolor som drabbats mest av fönsterkrossning.

Vada Aziz är sjutton år. Han bor i Vivalla och pratar om vad han och hans kompisar brukar göra. Han säger att det inte finns så mycket att göra, att han och hans kompisar har tråkigt.

Fastighetsnämndens ordförande Hannah Ljung tror att de som krossar rutor vill visa sig tuffa och häftiga. Vada Aziz håller med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista