150 asylsökande till norra länsdelen

Migrationsverket i norra delen av Örebro län kommer i höst att få ta emot ytterligare 150 asylsökande. Redan i början av augusti kommer de första asylsökande att anlända. Och det ökade trycket leder till nyanställningar på Lindesbergskontoret.

Förra året blev Migrationsverket i Lindesberg av med 100 platser men nu får de tillbaka de platserna, plus 50 ytterligare platser, enligt Harbi Amir som är handläggare på Migrationsverkets mottagningsenhet i Lindesberg. Sammanlagt kommer nu Migrationsverket i Lindesberg förvalta omkring 800 platser. I dag har Lindesbergskontoret 17 anställda, men för att klara av den ökade flyktingströmmen anställer kontoret nu ytterligare en handlägggare. Det är främst ensamstående vuxna och barnfamiljer som väntas till länet, och de flesta kommer från Irak, Somalia, Afganistan och före detta Jugoslavien. Sammanlagt 130 platser finns just nu tillgängliga i den norra länsdelen. Det fattas i nuläget 20 platser, men Migrationsverket är vid gott mod att hitta flera platser under hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista