Långsammare trafik väntas på E 18

Trafiken på E 18 mellan Karlskoga och Lekhyttan kommer att flyta långsammare om vägbygget fortsätter som planerat, och vägen blir mötesfri med ett mitträcke. Det visar den rapport som Väg och transportinstitutet, VTI, har gjort på uppdrag av Vägverket. Forskaren Andreas Tapani ligger bakom rapporten.

Planerna är alltså att bygga ett mitträcke på E 18 mellan Lekhyttan och Karlskoga. På så sätt blir vägen säkrare, och det är ett alternativ till att bygga ut vägen till motorväg, som ju görs på sträckan Lekhyttan-Örebro just nu. Kostnaden för den här ombyggnaden till mötesfri väg är jungefär 65 miljoner kronor.

Magnus Axelsson på Vägverket håller med om att vägsträckan på så sätt kommer att få den verkliga hastigheten sänkt, men han menar att det inte rör sig om några stora skillnader jämfört med idag. Däremot blir vägen mycket säkrare och det är det viktiga, anser Magnus Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista