Ny SSU-ordförande ska väljas i Örebro

Nästa vecka ska socialdemokraternas ungdomsförbund SSU hålla sin kongress i Örebro. SSU, som försökt skapa enighet i leden efter många års splittring, ska bland annat välja ny ordförande och ny styrelse.

Konflikterna finns kvar hävdar förbundsledamoten Elin Lundgren som tänker avgå inför kongressen. Hon anger att hon inte har något förtroende för förbundsledningen och vissa medlemmar, och kritiserar hur interna konflikter hanteras.

Sveriges Radio Örebro har pratat med några av Örebrodistriktets SSU-toppar. Emma Lidell som är distriksordförande i SSU Örebro säger att hon tycker att SSU jobbar mycket med att ta itu med sina interna konflikter och att hon hoppas på att den kommande kongressen i Örebro kan komma att handla mer om politik. Ala Idris från Örebro, som sitter med i förbundsstyrelsen, vill inte kommentera den kritik Elin Lundgren kommer med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista