Oenighet om ny personalchef i Lekeberg

Lekebergs kommun står utan personalchef, och det råder oenighet om vem som ska bli ny chef. Men det lutar åt att den kandidat som politikerna vill ha kommer att anställas, trots att facken och delar av ledningsgruppen vill ha en annan person, säger Centerpartiets kommunalråd Kerstin Leijonborg.

När det blev klart att personalchefen i Lekebergs kommun Mattias Gustavsson skulle sluta startade en rekryteringsprocess för att så fort som möjligt fylla hans plats.

Flera ansökningar kom in och till slut fanns två kandidater kvar. Det är de två det nu är strid om.

Ledningsgruppen i kommunen, som består av tjänstemän, är delad. Hälften förordar den ena medan hälften vill ha den andra. Politikerna förordar en av kandidaterna medan facken lägger sitt ord för den andra.

Eftersom det inte gick att enas så blev det förra veckan centrala förhanlingar. De avbröts och ska åteupptas nästa måndag.

Men som Kerstin Leijonborg säger så blir det politikernas kandidat som får jobbet om inga nya uppgifter kommer fram då. Skälet är att han har erfarenhet av att ha varit chef tidigare. Det har inte den andra kandidaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".