Taxi vill bli granskade

Granska oss! Den uppmaningen riktar nu branschorganisationen Svenska Taxiförbundet till Skatteverket och Länsstyrelsen i Örebro län.

Granskningen av taxibranschen som genomfördes i fjol på vissa håll i landet visade på omfattande skattefusk. Bra, menar Svenska Taxiförbundets region mitt som jobbar för att hålla branschen ren från fuskare.

Den granskning som myndigheterna gjorde av taxibranschen förra året inbringade 61 miljoner kronor i skatter och avgifter till staten. Då hade Stockholm, Mälardalen, Göteborg och Skåne granskats. Fusket hade skett inom taxiföretag genom att priser inte registrerats i taxametern, att färdtjänst och andra samhällsresor inte registrerats och genom att taxametern tagits ur bruk.
Hur stort fusket kan tänkas vara i Örebro län kan inte Per-Åke Gustavsson, ansvarig på Region Mitt, uppskatta, men att det finns är han övertygad om. Nu vill han att myndigheterna agerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".