Få beslut har tagits i Lindesberg

De styrande politikerna i Lindesberg kan förstå kritiken om att de inte kommit till skott i särskilt många beslut trots att det nu gått ett år sedan de vann valet. Anders Larsson är kommunalråd för centerpartiet.

Även om ett år har gått sedan valet så har de nya politikerna ute i kommunerna egentligen inte haft särskilt lång tid på sig att visa vad de går för eftersom de tog över i nämnderna först vid årskiftet.  

Dessutom är det i praktiken socialdemokraternas budget som samarbetspartierna antagit och verkställt under det här året. I veckan har budgetramarna tagits och först i november antas samarbetspartiernas första helt egna budget.

Frågan är om det blir skillnad då i Lindesberg. Vänsterpartisiska kommunalrådet Bengt Evertsson är tveksam till det.

Några nedskärningar kommer det i alla fall att bli. Det beror på att kommunens invånare blir färre, förklarar vänsterpartsisten Agneta Nilsdotter. Färre invånare påverkar kommunens ekonomi negativt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista